SITNE RIBE – se (ne)bacaju nazad u more

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email
La paranza dei bambini
“Likovi i navedene činjenice izmišljeni su, ali su društvena zbilja i ambijent iz kojeg proizlaze stvarni.” — Roberto Saviano

“Svijet bi zasigurno bio bolje mjesto za život da je u njemu puno više pisaca kao što je talijanski književnik Roberto Saviano, koji pripada u onu skupinu autora koji stvarajući tzv. angažiranu književnost, odnosno pišući o tabu temama, nastoje upozoriti društvo na neuralgične točke te, nadaju se, pomoći u pozitivnim promjenama.”
Marinko Krmpotić, Novi list

Talijanski pisac i novinar s dugogodišnjom uspješnom karijerom, Roberto Saviano svjetsku je slavu stekao šokantnim debitantskim romanom Gomora, u kojem je potpuno razotkrio kriminalistički milje u Napulju, i zbog toga se više od deset godina nalazi pod stalnom policijskom zaštitom. Prema romanu je, pod redateljskom palicom kultnog talijanskog redatelja Mattea Garronea, snimljen i istoimeni film, koji je postao svjetski hit i 2008. trijumfirao na Canneskom festivalu, osvojivši prestižni Grand Prix za najbolji film, kao i serija u četiri sezone, najbolja talijanska TV-serija u povijesti te jedna od najboljih TV-serija o zločinačkim organizacijama uopće.

U svom novom romanu Sitne ribe Saviano se potvrđuje kao majstor suvremenog realizma i “pjesnik mračne strane gradskog života”. Njegov novi roman priča je o usponu bande Nicolasa zvanog Maradža, koji sanja da pokori Napulj, no nasilje će se vrlo brzo oteti kontroli, a ulicama će poteći krv… Otkad je pušten s tiskarskog stroja, roman prate brojni kritičarski hvalospjevi, pa ga tako Metro naziva Kumom u doba Instagrama i Facebooka, a oduševljenje ne krije ni slavna Elena Ferrante.

“Iskreno odvažan, kao svaki pravi pisac, Saviano se vraća u Napulj i pripovijeda priču o žestokom i bolnom srcu toga grada.”
— Elena Ferrante

 

Roberto Saviano:
Sitne ribe

“Kum” za doba Instagrama. Italija koju svatko treba doživjeti.
Prolistajte knjigu

Novi članci

ORIS – desetljeće u deset romana

Oris – desetljeće u deset romana – okuplja deset vrhunskih djela beletristike mahom nastalih u drugoj dekadi dvadeset i prvog stoljeća. Naoko veoma raznoliki naslovi